Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden en oosten lokaal onweer, elders meest droog.

28 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen er vooral in het oosten en zuiden enkele onweersbuien voor, mogelijk met hagel. Elders is het meest droog met zonnige perioden. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Vanmiddag is er alleen in het zuidoosten nog kans op een stevige onweersbui met kans op hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten, in het zuidoosten is de wind zwak en veranderlijk. Later draait de wind naar het westen. Op de meeste plaatsen wordt het minder warm dan gisteren, de middagtemperaturen liggen tussen de 20°C langs de kust en 26°C landinwaarts. In het zuidoosten echter kan het nog tropisch warm worden met maxima rond 30°C.

foto van Jannes Wiersema. foto van Jannes Wiersema.

In de nacht naar maandag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en vooral in het westen is een (onweers)bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het zuidoosten tot 12°C in het noorden van het land. De noordelijke wind is zwak tot matig, in het zuidoosten staat weinig wind.

Maandag overdag krijgen we perioden met zon en in de middag is er een enkele regen- of onweersbui mogelijk. Het wordt een warme tot zeer warme dag met landinwaarts middagtemperaturen tussen 29°C en 33°C. Langs de stranden blijft de temperatuur achter met maxima tussen 20 en 25°C. De zwakke tot matige wind wordt oostelijk, in de loop van de dag draait de wind naar het westen en zorgt dan van het westen uit voor afkoeling

Vooruitzichten

Na een warme maandag overgang naar een koeler weertype. Vanaf woensdag vrijwel droog en opnieuw oplopende temperaturen richting 25 graden. Zaterdag toenemende kans op neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 04 juni tot en met zondag 11 juni

Licht wisselvallig weer (dagelijks 40-50% kans op neerslag) met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn