Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden onweersbuien, in het noorden droog en tropisch warm.

27 juli 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen er in het zuiden en zuidwesten eerst nog enkele onweersbuien voor, mogelijk met hagel en veel regen in korte tijd. In de loop van de ochtend verdwijnen de meeste buien. Elders zijn er brede opklaringen en is het droog.

Vanmiddag is er in het zuiden bewolking en kunnen er opnieuw stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij zou lokaal veel regen en mogelijk ook hagel kunnen vallen, plaatselijk zijn neerslagsommen mogelijk van 20-40 mm. Het wordt daar aanmerkelijk minder warm dan de afgelopen dagen met maximumtemperaturen tussen 22 en 27°C bij een zwakke westelijke wind. In het noorden en oosten is het zonnig en droog met middagtemperaturen tussen 28 en 34°C. De wind komt uit het oosten en is matig,langs de noordkust bij vlagen krachtig 3 – 6 Bft.

Komende nacht is er in het zuiden nog kans op een enkele plaatselijke onweersbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperaturen komen uit tussen 17 en 21°C. De wind wordt noordoostelijk en matig, in het zuiden waait een zwakke wind uit westelijke richtingen.

Morgen zijn er zonnige perioden. In de middag ontstaan stapelwolken die met name in het oosten lokaal kunnen uitgroeien tot een enkele regen- of onweersbui. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind, in het zuiden blijft de wind mogelijk uit het westen waaien. De maxima lopen uiteen van 22°C in Zeeland tot 31°C in het oosten.

Vooruitzichten

Tot en met dinsdag droog, zonnig en vrij warm. Vanaf woensdag wisselvallig met elke dag wat regen of een bui en temperaturen rond normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 03 augustus tot en met Zaterdag 10 augustus

Grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal, al is er met name in het weekeinde ook een kleine kans op een stabieler en rustiger weertyp

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn