Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

In het zuidoosten eerst winterse neerslag, elders eerst (mot)regen.

03 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt. Plaatselijk valt lichte neerslag. In het oosten van Noord-Brabant en Limburg vriest het nog licht en heeft de neerslag soms een winters karakter: mogelijk wat lichte ijzel of wat (natte) sneeuw. Hierdoor kan het, vooral op bruggen en viaducten, lokaal glad zijn. Elders (mot)regent het af en toe. De vorstgrens verplaatst zich langzaam zuidoostwaarts. In het noordwesten en westen is het 2 tot 7°C. Het kan tot halverwege de ochtend duren voordat de neerslag in het uiterste zuidoosten ook in regen overgaat.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Overdag regent het eerst nog af en toe. In de loop van de dag wordt het van het noordwesten uit meeste plaatsen droog en klaart het wat op. Wel is dan een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 3°C in het uiterste zuidoosten en 10°C in het noordwestelijk kustgebied. De wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig en draait van zuidwest naar west tot noordwest.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met in de kustprovincies een enkele bui. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C aan de kust en 2°C in het zuidoosten. De wind is westelijk, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is west tot noordwest, meest matig, in de middag in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Vrij zacht en relatief droog weertype, wel een toenemende wind. In de tweede helft van de week toenemende neerslagkansen, met een piek op donderdag en geleidelijk minder zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 10 december tot en met zondag 17 december

Vrij grote kans (60%) op maxima die dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde. Verder is er iedere dag een grote kans (60-70%) op neerslag, met mogelijk een winters karakter.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn