Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

In het zuidwesten opklaringen, in het noordoosten regen

05 april 2019 door Jannes Wiersema

In het noordoosten is het bewolkt en zijn er vanmorgen perioden met regen ( Roodeschool 9,5 mm, Alteveer 15 mm afgelopen 24 uur). Vanmiddag wordt het daar op steeds meer plaatsen droog, maar het blijft bewolkt. Elders begint de dag met veel zon en lokaal een mistbank. Later ontstaan er stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 9°C in het noordoosten en 14°C in het zuiden en zuidwesten. De wind is zwak tot matig, aanvankelijk uit een oostelijke richting, vanmiddag draaiend naar noord tot noordoost. In het noordoosten is de wind vanochtend zwak en veranderlijk.

Vanavond en komende nacht zijn er wolkenvelden, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. In een opklaring kan er mogelijk mist ontstaan, met name in het oosten. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C, in opklaringen enkele graden lager. De noordoostelijke wind is zwak.

Morgen beginnen we  de dag met wolkenvelden. In de loop van de middag breekt de zon van het oosten uit geleidelijk op steeds meer plaatsen door en het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur varieert van 14°C in het uiterste zuidwesten tot lokaal 19°C in het oosten. Op de Wadden ligt de temperatuur rond 12°C. De oostenwind is meest matig.

Vooruitzichten

Perioden met zon en slechts zeer lokaal een bui. Aanvankelijk zacht, maar vanaf dinsdag dalen de maximumtemperaturen (ruim) onder het langjarig gemiddelde

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 12 april tot en met vrijdag 19 april

De kans op een wisselvallig weertype neemt toe. Er is aanvankelijk een vrij grote kans op maximumtemperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde toe naar ongeveer 40%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn