Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

In westen en noorden een enkele bui. Morgen vooral in het zuiden buien.

09 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en eerst op veel plaatsen nevelig. Vooral in het westen en noorden komt een enkele bui voor, aan de kust aanvankelijk lokaal met onweer. Ook elders kan in de loop van de dag zeer lokaal een bui ontstaan. Op veel plaatsen blijft het echter droog. De maxima komen uit rond 20°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer aanvankelijk vrij krachtig. Vanavond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en komt uit richtingen tussen zuidwest en west.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond neemt de buienactiviteit snel af. Komende nacht komt er vooral in het noordwesten bewolking voor waaruit mogelijk lichte (mot)regen valt. Elders zijn er opklaringen en kunnen er mistbanken ontstaan. In de loop van de nacht neemt ook in het zuiden de bewolking toe en daar is dan een bui mogelijk. De minima lopen uiteen van 8°C in opklaringen tot 13°C in het zuiden. Er staat een zwakke, in het Waddengebied matige wind die draait naar richtingen tussen noordwest en noordoost.

Morgen overdag ontstaan er steeds meer stapelwolken en vooral in het zuiden groeien deze uit tot een aantal buien. Lokaal kan dit een stevige bui zijn, mogelijk ook met onweer. In het noorden blijft het niet helemaal droog, maar de kans op buien is er kleiner. In de avond klaart het op, maar in het uiterste zuiden blijft tot middernacht een enkele bui mogelijk. De maxima liggen rond 20°C. De wind wordt noordoostelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig en de eerste dagen aan de koele kant. Na het weekeinde mogelijk kortstondig warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 16 augustus tot en met woensdag 23 augustus

Grote kans (70-80%) op een wisselvallig weertype met temperaturen onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn