Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Koeler, af en toe zon en mogelijk een enkele bui.

01 september 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een lagedrukgebied boven Denemarken trekt naar het zuiden van Noorwegen waar het morgenavond aankomt. Op de westflank van het laag is boven het oosten van Nederland een koufront aanwezig dat spoedig het land verlaat. Oost van het front is de aanwezige lucht nog vochtig en warm, west van het front stroomt drogere en koelere, polaire lucht over onze omgeving. Ten westen van de Britse Eilanden ligt vrijwel stationair, een uitgestrekt hogedrukgebied. Tegen het einde van deze verwachtingsperiode draait het eerder genoemde laag weer naar het zuidwesten, richting Noordzee. Vanuit Frankrijk komt een complex met onweersbuien naar het het noorden. Dit complex zou aan de warme kant van het front moeten blijven, echter op de radar- en satellietbeelden lijkt het niet echt naar het oosten af te buigen.

Er is vrij veel bewolking en op enkele plaatsen valt nog wat lichte regen. In het uiterste zuidoosten is er de komende uren een kleine kans op een onweersbui. Overdag is het wisselend bewolkt en kan er af en toe een bui voorkomen. Met een maximumtemperatuur tussen de 17 en 20 graden is het een stuk koeler dan de afgelopen dagen. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtige noordwestenwind.

NEERSLAG:

Nabij het front nog af en toe regen, na frontpassage, in de polaire lucht, mogelijk enkele kleine buien. In het zuidoosten vanochtend mogelijk een enkele bui en/of wat regen op de golftop.

In de nacht naar woensdag is het half tot zwaar bewolkt en is een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 12 graden. De wind draait naar zuidwest en neemt landinwaarts af naar zwak tot matig.

Woensdag overdag verandert er niet veel in het weerbeeld. Af en toe laat de zon zich zien maar er blijft ook een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond de 18 graden. De wind wordt westelijk en meest matig.

Een hoogtetrog beweegt het eerste gedeelte van deze periode, langzaam over het aandachtsgebied naar het oosten. Een opbouwende hoogterug, ten westen van de Britse Eilanden, beweegt oostwaarts en bereikt in de loop van de volgende week het aandachtsgebied. De rug houdt vrij lang stand, waardoor onze omgeving te maken krijgt met een noordelijke stroming. In het grondpatroon zien we de eerste dagen vooral een vervelend laagje dat eerst over Nederland naar het noorden is getrokken en in de loop van deze week vanaf het noorden van de Noordzee weer terugkeert naar het noordelijk deel van het aandachtsgebied. Na het komende weekeind komt dan het hoog naderbij, maar boet wel in aan kracht, het wordt vanaf het midden van die week boven onze omgeving verwacht. Daarna bouwt een rug op vanuit het Azorenhoog.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met middagtemperaturen ruim onder normaal en iedere dag kans op buien.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 08 september tot en met dinsdag 15 september

Geleidelijk iets hogere temperaturen, maar nog wel beneden het langjarig gemiddelde. Af en toe zon en kans op een bui.

Temp. op 2m in °C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn