Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Koud, later van het zuiden uit sneeuw.

02 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het droog komt er hier en daar wat sluierbewolking voor. In de loop van de dag neemt de bewolking in het zuiden toe en gaat het later in de middag licht sneeuwen. De temperaturen lopen vanmorgen aanvankelijk uiteen van ca. -5°C in het zuiden tot -9°C in het oosten en noordoosten. Door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur met uitzondering van het uiterste zuiden tot halverwege de ochtend beneden de -15 graden. De maxima liggen vanmiddag tussen -2°C in het noorden en noordoosten en +2°C in het zuiden van het land. De oost- tot noordoostenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan de kust en het IJsselmeer. Later neemt de wind wat in kracht af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de avond en de nacht naar zaterdag beweegt het gebied met sneeuw langzaam noordwaarts. In het uiterste noorden blijft het tot aan het einde van de nacht droog. Op veel plaatsen valt 1-3 cm sneeuw, vooral in hoger gelegen gebieden nog iets meer. Mogelijk dat de sneeuw in het zuiden tijdelijk overgaat in IJZEL of ijsregen voordat het droog wordt. De minima liggen tussen -7°C in het noordoosten en -2°C in het zuiden. Er staat een matige oostenwind. Op het IJsselmeer en in de noordelijke en noordwestelijke kustgebieden is de wind vrij krachtig tot krachtig. De gevoelstemperatuur ligt in het uiterste noorden en noordoosten nog beneden de -15 graden.

Zaterdag overdag klaart het van het zuiden uit op, maar in het noorden valt er eerst nog af en toe een vlok sneeuw. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit weer toe. In de avond valt er in het zuiden lokaal lichte regen, mogelijk kan het daardoor hier en daar glad worden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van -1°C in het uiterste noorden en +8°C in Zuid-Limburg. De oostenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig. Van het zuiden uit draait de wind in de avond langzaam naar het zuidoosten.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met soms wat regen of een enkele bui, daarnaast is er ook af en toe ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 8°C, in de nacht en vroege ochtend kan de temperatuur nog iets onder nul komen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 09 maart tot en met vrijdag 16 maart

Vrij grote kans (60-70%) op een licht wisselvallig weertype met maxima rond of iets onder het langjarig gemiddelde en minima rond het vriespunt.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn