Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Koud weekeinde met vandaag (winterse) buien

13 april 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend begint vrijwel overal onbewolkt. In het noordelijk kustgebied is er meer bewolking en komen er enkele winterse buien voor. Geleidelijk neemt ook boven land de bewolking van het oosten uit toe en ontstaan er vooral in de oostelijke helft enkele (winterse) buien. Vanavond sterven de meeste buien uit. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De noordoostelijke wind neemt toe naar matig, aan de kust wordt de wind vrij krachtig en in het Waddengebied in de avond mogelijk krachtig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, in het Waddengebied is er meer bewolking en kan er nog een enkele (winterse) bui voorkomen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2˚C plaatselijk landinwaarts tot net boven nul aan zee. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Zondag overdag ontstaan er geleidelijk stapelwolken. In de middag en avond trekt er bovendien van het oosten uit bewolking binnen, waaruit vooral in de avond plaatselijk lichte regen regen kan vallen. De middagtemperatuur ligt rond 10˚C. De wind komt uit oost tot noordoost en neemt toe naar matig. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en sterk oplopende temperaturen. Woensdag vooral in het zuiden kans op een bui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 20 april tot en met zaterdag 27 april

De kans op droog lenteweer met veel zon en temperaturen (ruim) boven normaal is de eerste dagen groot (80%). Daarna neemt de onzekerheid in de verwachting toe. De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk toe van 10% in het begin van de periode naar 50% aan het einde van de periode.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn