Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Koude start, overdag zonnig en bijzonder zacht

25 februari 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en na een koude start met op meerdere plaatsen lichte vorst wordt het vanmiddag bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het noorden tot lokaal 18°C in het zuiden en zuidoosten. Op de Wadden wordt het maximaal 10°C. De wind is zwak en veranderlijk.

De nacht naar dinsdag verloopt helder, wel is er op meer plaatsen kans op een ondiepe mistbank. De minimumtemperatuur ligt tussen de +2°C aan de kust en plaatselijk -3°C landinwaarts. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Dinsdag overdag is er weinig verandering, mogelijk wordt het nog een fractie warmer. De maximumtemperaturen liggen op veel plaatsen boven 15°C, in het zuiden en zuidoosten is een plaatselijke 19°C mogelijk. Op de Wadden blijft de maximumtemperatuur rond 10°C steken.

Vooruitzichten

Eerst zonnig en bijzonder zacht, ’s nachts lokaal lichte vorst. Later in de week meer bewolking en wind, toenemende kans op regen en overdag iets minder zacht.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 04 maart tot en met maandag 11 maart

Overgang naar een wisselvallig weertype met af en toe veel wind. Temperaturen zowel overdag als ’s nachts (ruim) boven normaal, later dalen de maximumtemperaturen naar de normale waarden voor de tijd van het jaar of iets daaronder.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn