Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Later vandaag toenemende kans op buien. Vandaag nog warm, zondag koeler.

22 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog en worden wolkenvelden afgewisseld door zon. Het noordoosten en uiterste oosten hebben de komende uren echter nog te maken met een gebied met buiige regen dat noordwaarts trekt. Onweer is daarbij niet uitgesloten. Tegen de middag bereikt een zone met buiige regen Zeeland. Deze zone trekt later vanmiddag en vanavond in activiteit toenemend naar het oosten en noordoosten, waarbij de kans op onweer toeneemt. Daar vooruit kan in de loop van de middag en de avond met name in het oosten en noordoosten lokaal een onweersbui tot ontwikkeling komen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C in Zeeland tot ongeveer 27°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen oost en zuid. In de loop van de dag draait de wind naar een zuidwestelijke richting. In het noordoosten blijft de wind zuidoostelijk.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht trekt het gebied met regen en lokaal stevige (onweers-)buien naar het noordoosten. Tegen de ochtend hebbend meeste buien het land verlaten. Daarachter is nog wel een bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond de 14°C. De wind is tijdelijk zwak en veranderlijk maar draait in de loop van de nacht naar west tot zuidwest en wordt zwak tot matig.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt en komen er een aantal buien tot ontwikkeling. Ook dan is er een kans op onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de zuidwestkust toenemend naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met iedere dag kans op buien, maar ook geregeld zon. De maximumtemperaturen liggen meestal iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 05 augustus

Ongeveer 60% kans op een voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Ongeveer 40% kans op een droger weertype met temperaturen rond of boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn