Een lagedrukgebied ligt om 03 UTC met de kern boven de zuidelijke Noordzee nabij EHPG trekt oostwaarts, diept nog iets uit en trekt over ons land oostwaarts. Boven het noordoosten van het land ontstaat vanochtend een tweede kern en beweegt in noordoostwaartse richting naar de Duitse Bocht en uiteindelijk Denemarken, alwaar het in de avond aankomt. Ten westen van het lagedruksysteem is een back-bent occlusie aanwezig, die morgenmiddag van west naar oost over het land trekt. Met het wegtrekken van het laag komt een rug van het westen uit dichterbij, deze ligt zondagmiddag boven het noordoosten. Tot aan passage van de occlusie blijft de opbouw van de troposfeer onstabiel, vanmiddag en morgenochtend en -middag ook vanaf de grond, maar verder vooral vanaf hoogte. Een volgend frontaal systeem bereikt het zuidwesten van het land rond 18 UTC.
Vanochtend is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien over het land waarbij vooral in het oosten lokaal onweer en hagel voorkomt. Vanmiddag is er veel bewolking en regent het op veel plaatsen, lokaal is onweer dan nog steeds mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 18 graden, in regen is het vanmiddag echter maar een graad of 14. In het oosten en noorden kan het aanvankelijk lokaal nog 20 graden worden. Er staat vanochtend aanvankelijk een matige zuidwestenwind, maar in de tweede helft van de ochtend draait de wind van het westen uit naar een noordwestelijke richting en neemt in korte tijd fors in kracht toe. Boven land naar (vrij) krachtig tot hard, aan de kust en boven het IJsselmeer naar stormachtig, 8 Bft. Aan zee kan er enige tijd een noordwesterstorm staan, 9 Bft. In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen van ca. 80-90 km/uur, aan de kust 100-110 km/uur. In de avond nemen wind en buiigheid sterk af.
In en ten oosten van de lagedrukkern heeft de neerslag een buiig karakter. Gezien de CAPE-waardes hoogstens om matig georganiseerde multicells. Onweer komt momenteel al voor nabij de lagedrukkern boven het noorden van ons land en het westen van België. De convectieve modus is ongewijzigd. De back-bent occlusie levert veelal stratiforme neerslag op. In de avond geleidelijk overal droog. Zondag overdag zien we nog een zwak neerslagsignaal a.g.v. een mogelijke TCu-bui die zich volgens de progtemps nog net kan ontwikkelen. In de avond volgt van het zuidwesten uit nieuwe frontale neerslag.
In de nacht naar zondag is in het noorden en noordoosten nog veel bewolking aanwezig, waar lokaal wat regen uit valt. Elders klaart het op en kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minima liggen rond 10 graden in opklaringen, aan zee en in bewolkte gebieden rond 14 graden. De west- tot noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied eerst nog krachtig. De wind neemt gedurende de nacht geleidelijk in kracht af en in de zuidelijke helft draait de wind naar zuidwestelijke richting.
Zondag overdag begint droog met af en toe zon. Al snel neemt de bewolking van het zuidwesten uit echter toe en vanaf het einde van de middag gaat het regenen. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en lokaal 21 graden in het oosten. De wind wordt overal zuid tot zuidwest en is matig, in de westelijke kustgebieden en ´s avonds boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.
Maandag trekt een lagedrukgebied over het midden van de Noordzee oostwaarts. Van woensdag tot en met vrijdag bevindt ons land zich in de buurt van een de as van een niet al te krachtig hogedrukgebied dat zich langzaam van de Atlantische Oceaan naar Oost-Europa verplaatst. De aanwezige lucht is van polaire origine en in de bovenlucht is sprake van een westelijke stroming. We bevinden ons meestentijds in polaire lucht. Vanaf komend weekeinde krijgen storingen weer meer de overhand.
Op maandag en dinsdag perioden met regen en vrij veel wind. Vanaf woensdag is het overwegend droog en schijnt geregeld de zon. Met een middagtemperatuur 19 a 20 graden is het een fractie te koel.
Vrij grote kans (ca. 70%) op een overwegend rustig en droog weertype met temperaturen rond of iets onder normaal. Daarnaast is er een kleine kans (ca. 30%) op meer zomerse temperaturen.