Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Lokaal regen, overdag zeer zacht met vrij veel wind. Morgen een enkele bui.

24 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en er valt af en toe (mot)regen. In de avond trekt een gebied met buiige regen vanuit het noordwesten het land binnen. Het wordt zeer zacht met maximumtemperaturen rond 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Langs de noordwestkust wordt de wind in de middag enige tijd stormachtig, 8 Bft, met daarbij kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar donderdag verlaat de regen het oosten van het land, in het zuidoosten kan het echter tot in de ochtend blijven regenen. Elders klaart het op en kan er een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 6°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, plaatselijk kan een bui voorkomen. De wind blijft zuidwestelijk en overwegend matig van kracht. Met een maximumtemperatuur van circa 9°C wordt nog altijd vrij zachte lucht aangevoerd.

Vooruitzichten

Wisselvallig weertype met vooral op zondag en maandag perioden met regen. Temperaturen rond of iets boven normaal. In de nacht naar zaterdag kans op lichte vorst. Zondag en maandag temperaturen enkele graden boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 31 januari tot en met woensdag 07 februari

Aanvankelijk grote kans (60-70%) op temperaturen rond normaal met af en toe regen, geleidelijk neemt de kans op een kouder (en droger) weertype toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn