Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Meer bewolking.

10 juli 2013 door Jannes Wiersema

De kern van een hogedrukgebied ligt tussen Ierland en Schotland en verandert de komende 48 uur maar weinig van plaats. Een west-oost georiƫnteerd koufront boven de Duitse Bocht beweegt zuidwaarts. Het koufront bereikt eind de ochtend het midden en verlaat eind de middag het zuiden van het land. Na koufrontpassage bevinden we ons in polaire lucht met een inversie rond 3000 vt.

Deze ochtend trekt er vanuit het noorden bewolking over ons land. Vanmiddag lost de bewolking deels weer op. Neerslag wordt er niet of nauwelijks verwacht en de middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden in het noordelijk kustgebied tot mogelijk nog 24 graden in het zuidoosten van het land. De noordenwind is matig, in de noordelijke kustgebieden vrij krachtig.

Komende nacht zijn er vrij veel wolkenvelden en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 12 en 15 graden. De wind is noordelijk en is zwak tot matig.

Donderdagochtend zijn er eerst wolkenvelden, maar naarmate de dag vordert breekt de zon hier en daar door. De kans daarop is het grootst in het zuiden van het land. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden in het noordelijk kustgebied tot 21 graden in het zuiden van het land. De matige wind komt uit noordelijke richtingen. (Bron:KNMI)

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden neemt in omvang af waarna er een nieuwe hogedrukkern boven de Atlantische Oceaan verschijnt. Dit hoog heeft tot in het weekeinde nog een rug tot over onze omgeving. In de loop van het weekeinde trekt het hoog zich terug richting Azoren en trekt een depressie van IJsland naar Scandinaviƫ waarna het laag daar een aantal dagen blijft liggen. In de bovenlucht zien we geleidelijk aan een meer meanderende zonale stroming ontstaan met wel de jet (en het polaire front) nog steeds ruim ten noorden van ons land.

Vooruitzichten

Nu en dan zon en meest droog weer. Middagtemperaturen tussen de 19 en 25 graden.

het weer

woensdag 17 juli tot en met woensdag 24 juli

Grote kans op aanhoudend rustig weer met een licht toenemende neerslagkans en temperaturen die veelal iets beneden normaal liggen.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn