Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Meest bewolkt en kans op wat lichte regen.

18 december 2013 door Jannes Wiersema

40Een warmtefront ten noorden van de Wadden trekt verder de Noordzee op. Deze wordt gevolgd door het koufront en een ingedraaide occlusie. De windsprong zit op laatstgenoemde front, bereikt rond 06 UTC het zuidwesten en verlaat rond 12 UTC het noordoosten. Het golvende front trekt niet snel oostwaarts want een volgende frontale golf schampt vanavond het zuidoosten.Op nadering van een volgend frontaal systeem vanaf de Atlantische Oceaan, neemt de gradiƫnt vanavond verder toe. Er trekken in de nacht naar donderdag en op donderdag twee occlusies over het land. De achterste, meest actieve (koufront)occlusie verlaat donderdag 12 UTC het oosten van het land. Kort daarachter trekt een trog van west naar oost over het land, donderdagavond volgt een trekrug.

Het is bewolkt en er kan af en toe wat lichte regen vallen. In de late middag klaart het in het zuidwesten tijdelijk wat op. De temperatuur varieert tussen 6 en 9 graden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5 tot 6 en neemt tegen de avond langs de westkust toe tot hard, 7.

Gedurende de nacht naar donderdag gaat het van het westen uit regenen. De temperatuur loopt op naar een graad of 8. De zuidenwind is matig of vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig of hard en langs de westkust mogelijk stormachtig. In het noordwestelijk kustgebied zijn zware windstoten mogelijk. De wind neemt later in de nacht af en draait daarbij in het kustgebied naar zuidwest.

Donderdag overdag trekt de regen naar Duitsland weg, in de loop van de middag wordt het vrijwel overal droog en kan het van het westen uit ook wat opklaren. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden. De zuidwestenwind is meest matig aan zee vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Een Lagedruk bij IJsland en hogedruk bij de Azoren zorgt voor een westcirculatie gedurende de gehele operationele run-tijd. In deze stroming ontstaan een aantal sterk uitdiepende randstoringen welke veelal via Schotland naar de Noorse Zee trekken.

Vooruitzichten

Wisselvallig en zacht.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 25 december tot en met woensdag 01 januari

Grote kans op aanhoudend wisselvallig en zacht weer met van tijd tot tijd veel wind.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1387345291006

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn