Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Meest bewolkt en plaatselijk af en toe (mot)regen. Woensdag buien en koeler.

05 september 2017 door Jannes Wiersema

Er is tamelijk veel bewolking waaruit lokaal wat lichte regen of motregen kan vallen. Plaatselijk is de zon af en toe te zien. In de loop van de middag en avond kan het op meer plaatsen af en toe regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

In de loop van komende nacht bereikt een gebied met buiige regen het westen. In het noorden kan hierbij onweer voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt circa 15°C. De zuidwestenwind is overwegend matig. In de loop van de nacht draait de wind aan de kust naar west tot noordwest en neemt dan toe naar krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Woensdagochtend trekt het buiengebied naar het oosten weg en klaart het van het westen uit op. In de middag is er een afwisseling van zon, wolken en een enkele bui. Met een maximumtemperatuur van 18°C wordt het koeler dan vandaag. De wind draait ook boven land naar west tot noordwest en wordt matig tot vrij krachtig. Langs de kust en boven het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind iets af.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij koel weer met slechts af en toe zon en dagelijks regen of buien. Vooral op vrijdag kan veel regen vallen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 12 september tot en met dinsdag 19 september

De eerste dagen nog een grote kans (90%) op regen of buien. Later in de periode neemt de dagelijkse neerslagkans geleidelijk af naar ca. 40%. Grote kans (80%) op middagtemperaturen rond of beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn