Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Meest bewolkt en regen,vanaf de middag in het zuiden en westen (zeer) zware windstoten.

10 maart 2019 door Jannes Wiersema

De dag begon in Groningen nog even met een zonnetje maar verder  is het bewolkt en er zijn perioden met regen. In de loop van de dag ontwikkelen zich buien, mogelijk met onweer en vooral in de noordelijke helft kans op natte sneeuw. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. Het wordt vanmiddag in het noorden 5 tot 7°C, in het zuiden ongeveer 11°C.

In het noorden waait er een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richting, maar in het zuiden staat vanmiddag een krachtige tot harde west tot noordwestenwind met (zeer) zware windstoten tussen 80 en 100 km/uur, met name in het zuidwesten mogelijk tot 120 km/uur. Langs de zuidwestkust zou de wind even stormkracht, 9 Bft, kunnen bereiken.

In de loop van de middag en avond wordt de wind overal westelijk, matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 8 Bft, aan zee en op het IJsselmeer. In de avond komen er in noord(west)elijke kustgebied zware windstoten van 75-90 km/uur voor.

Vannacht gaat het van het noordwesten uit opnieuw regenen. Het blijft vrij hard waaien met een west- tot noordwestenwind die (vrij) krachtig is boven land en hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, vlak aan zee. De minimumtemperatuur ligt tussen de 2 en 4°C.

Morgen is het wisselend bewolkt, in de ochtend kan er een lichte bui voorkomen. In de middag komen er, vooral in de noordelijke helft, meer buien mogelijk vergezeld van onweer. De west- tot zuidwestenwind blijft flink doorstaan, (vrij) krachtig boven land en hard, mogelijk stormachtig, 7 tot 8 Bft, vlak aan zee. Daarbij zijn opnieuw zware windstoten tussen 75-90 km/uur mogelijk, langs de kust is er lokaal kans op 100 km/uur. In de avond draait de wind naar noordwest en neemt af naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. De middagtemperatuur komt niet hoger dan 7 à 8°C.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij koud weer met van tijd tot tijd veel wind en geregeld perioden met regen, soms ook met winterse neerslag(Maartse buien).

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 17 maart tot en met zondag 24 maart

 Aanhouden van het wisselvallige weertype met maxima rond of iets onder de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn