Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

meest bewolkt en zacht, vooral maandagmiddag en -avond regen

28 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het vrijwel overal droog en kunnen de opklaringen in het noorden en westen zich nog wat verder uitbreiden. In de middag neemt de bewolking toe en in het noordoosten valt er af en toe regen. In het zuiden blijft het vrijwel droog met hier en daar nog zon. De temperatuur stijgt naar 9°C op de Wadden tot plaatselijk 12°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig, in de middag af en toe vrij krachtig. Aan zee staat een vrij krachtige tot krachtige wind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de loop van de avond wordt het ook in het noorden meest droog. Komende nacht blijft het bewolkt en zou er plaatselijk lichte motregen kunnen voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 9°C. De zuidwestenwind neemt gedurende de nacht toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust.

Maandag overdag blijft er veel bewolking aanwezig, al zou in de ochtend de zon even kunnen doorbreken. Plaatselijk blijft er kans op lichte motregen. In de eerste helft van de middag bereikt een actief regengebied het noordwesten van het land en dit gebied breidt zich gedurende de middag en avond over het land uit. ’s Avonds wordt het in het noordwesten droog en klaart het wat op. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. Deze draait in de loop van de middag en avond naar noordwest en neemt af naar matig boven land en krachtig langs de kust. Het wordt opnieuw zacht met maxima tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden.

Vooruitzichten

Dinsdag droog. Verder onbestendig met geregeld regen of enkele buien, afgewisseld door zon. Na woensdag wordt het wat kouder en krijgen de buien mogelijk een winters karakter.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 04 februari tot en met zondag 11 februari

Ongeveer 70% kans op overgang naar een overwegend droog weertype met temperaturen op of onder het langjarig gemiddelde. Ongeveer 30% kans op een zacht weertype met af en toe regen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn