Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Meest bewolkt, later op de dag nu en dan de zon.

22 september 2013 door Jannes Wiersema

28Een hogedrukgebied boven Frankrijk verandert weinig van positie. Op de noordflank van dit hoog passeert vanochtend een zwak warmtefront ons land. Het frontale systemen is alleen in de onderste niveau’s onder de subsidentie inversie terug te vinden, wolken beneden de 5000 vt. In het weer herkenbaar in de vorm van hogere dauwpunten en slechte zichtcondities en lage wolken. Achter dit frontale systeem breidt het hoog zich richting de Britse Eilanden uit, waardoor bij ons de stroming op hoogte naar noordwest draait.

Vanochtend is het op veel plaatsen nevelig en grijs, hier en daar kan er nog wat motregen vallen. In het midden en zuiden van het land komt plaatselijk ook mist voor. In de loop van de ochtend wordt de bewolking dunner en vanmiddag kan de zon af en toe doorbreken. Vanavond kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur loopt vanmiddag uiteen van 17 graden aan zee tot 21 graden op plaatsen waar vanmiddag de zon te zien is. De wind is zuidwest en draait in de loop van de dag naar west en neemt toe naar matig.

Vannacht hebben we te maken met lage bewolking of mist. De minima liggen rond 14 graden. De wind komt uit west- tot zuidwest en is zwak tot matig.

De maandag begint opnieuw nevelig, lokaal mistig, en grijs. Maandagmiddag krijgen we de zon vaker te zien. De temperatuur loopt dan op naar waarden rond 19 graden. De wind is westelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Boven het westen van Frankrijk lign een hogedrukgebied. Er is sprake van een omega blokkade. Achter een weinig actief frontensysteem dat zondagochtend passeert wordt de komende dagen vochtige en relatief zachtere lucht aangevoerd. Dinsdag zakt de hoogterug waarschijnlijk iets verder zuidwaarts weg, in het grondpatroon komen we in een zadelgebied terecht. Vanaf woensdag zouden er zwakke storingen over onze omgeving kunnen doordringen. Vanaf het komend weekeinde komt de neerslagactiviteit van diepere oceaan depressies boven de Britse Eilanden  meer richting ons land. Er zijn nog steeds onzekerheden in de exacte koers en diepte van deze depressies.

Vooruitzichten

Rustig en overwegend droog. Middagtemperatuur aanvankelijk rond 18 graden.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 29 september tot en met zondag 06 oktober

Waarschijnlijk valt er elke dag wel wat regen en ligt de temperatuur rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn