Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Meest bewolkt, vooral in het zuiden en westen kans op wat motregen.

19 januari 2014 door Jannes Wiersema

Harde wind en regen

De bewolking overheerst en er valt vooral in de zuidwestelijke helft van het land af en toe wat regen of motregen. De zuidoostenwind neemt af naar zwak en draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidwest, maar blijft in het noorden van het land oostelijk en matig tot  krachtig en in het Oostelijk waddengebied bij vlagen hard. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het noordoosten tot 9 graden in het zuiden van het land.

Vannacht is er vrij veel bewolking en valt er af en toe wat regen of motregen in de zuidwestelijke helft van het land. Misschien dat er in het noordoosten van het land gedurende de nacht naar  maandag wat motsneeuw valt. Lokaal kan er mist voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van dicht bij het vriespunt in het noordoosten tot 6 graden in zuidelijk Nederland. De wind is zwak en draait naar noordoostelijke richting. In het noorden blijft de wind oostelijk en matig.

Ook maandag overheerst de bewolking en kan er boven de westelijke helft van het land nog steeds wat regen vallen. De regen trekt in de loop van de dag richting Noordzee en België weg. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 3 in het noordoosten tot 7 graden in de zuidelijke helft van het land. De wind draait in de loop van de dag in het gehele land naar een noordoost- tot noord richting en is meest matig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met temperaturen overdag rond 4 graden, ’s nachts rond het vriespunt.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390117120607

Temperatuur

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn