Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Meest zonnig en droog.

11 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag wisselen hoge sluierwolken en flinke zonnige perioden elkaar af. Langs de Hollandse kust valt het vanochtend nog even tegen, maar komt in de loop van de dag de zon ook goed tevoorschijn. Met een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het vanmiddag 10°C op de Waddeneilanden tot 14°C in het zuiden.

Kaart verwachtingen vandaag dag

Vannacht wisselen brede opklaringen en enkele wolkenvelden elkaar af, het blijft droog. De minimumtemperatuur varieert tussen 2°C in het noordoosten en 5°C in Zeeland. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Zondag overdag verandert er weinig. Het is vrij zonnig en het blijft droog. Met middagtemperaturen van 11°C op de Wadden tot 15°C in het zuidoosten wordt het een vrij zachte dag. De zuidoostelijke wind trekt iets aan en wordt overwegend matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

Droog en zacht voorjaarsweer met zonnige perioden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 18 maart tot en met zaterdag 25 maart

Grote kans op overgang naar een wisselvallig weertype met dagelijks 60-70% kans op regen en meer wind. Later in de periode mogelijk afnemend wisselvallig. De middagtemperaturen doen een stap terug naar ongeveer 10 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn