Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Ochtend veel bewolking en buiige regen,vanmiddag droger met vanuit het Westen wat opklaringen.

17 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en er valt vooral vanochtend buiige regen. In de loop van de middag klaart het van het westen uit wat op met soms wat zon. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig 4 – 6 Bft en de middagtemperatuur ligt rond 21°C.

Komende nacht gaat het van het zuiden uit regenen. In het noorden blijft het droog en zijn er erst nog opklaringen. De minimumtemperaturen variëren van 14°C in het noorden tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. Aan het einde van de nacht wordt de wind in het zuidoosten zwak en variabel.

Morgenochtend trekt er een actief regengebied van zuid naar noordoost over het land, lokaal kan meer dan 20 mm regen vallen. De meeste regen wordt in het zuidoosten verwacht. In de middag trekt de regen snel naar het oosten weg en klaart het van het westen uit op met af en toe de zon en dan op de meeste plaatsen droog met maximumtemperaturen die uitkomen rond 19°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee in de middag en avond vrij krachtig. In de ochtend is er in het (uiterste) zuidoosten enkele uren kans op een vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Vooruitzichten

Geleidelijk meer zon, overwegend droog en maxima rond normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 24 augustus tot en met Zaterdag 31 augustus

Volgende weekend vrij grote kans (50%) op zomerse temperaturen en veel zon. Daarna loopt die kans terug naar circa 30% en neemt de kans op neerslag iets toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn