Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Onbestendig met geregeld regen of buien

22 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Het blijft vandaag op de meeste plaatsen bewolkt. Het regengebied boven ons land verlaat vanochtend het oosten van het land, waarna er plaatselijk nog wel een bui voorkomt. Vanmiddag trekt een volgend gebied met regen of enkele buien van west naar oost over het land. Zeer lokaal is daarbij onweer mogelijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. Er staat een meest matige, aan de kust krachtige tot harde zuidwest- tot westenwind. In de avond neemt de wind boven land iets af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het overwegend bewolkt en valt er vooral in het noorden regen. In de rest van het land is het meest droog. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. Er staat boven land een matige wind uit zuidwest tot west, aan de kust en boven het IJsselmeer staat een krachtige tot harde wind uit west tot noordwest.

Maandag overdag blijft het op veel plaatsen bewolkt. Vooral in het noorden en oosten komen enkele buien voor. In de rest van het land blijft het overwegend droog en mogelijk klaart het in de middag hier en daar op. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De westelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind gedurende de dag af naar matig tot vrij krachtig. In de avond neemt de wind verder af.

Vooruitzichten

Veel bewolking en perioden met regen. Woensdag en donderdag kleinere kans op neerslag en vrij zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 29 oktober tot en met zondag 05 november

Grote kans 80% op aanhoudend onbestendig weertype met maxima geleidelijk iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron:KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn