Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Op veel plaatsen bewolkt,mogelijk in het Westen opklaringen met de zon.

24 januari 2019 door Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen is het nevelig en bewolkt. Geleidelijk enkele opklaringen en vooral in het westen kan de zon geregeld doorbreken,maar ook een winterse bui is daar niet uitgesloten. In de loop van de middag en avond neemt de bewolking van het westen uit weer verder toe en kan vooral in de westelijke kustgebieden lokaal wat (winterse) neerslag vallen. Ook dit kan, naast sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten, lokaal tot gladheid leiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van +3°C in Zeeland tot -3°C in Groningen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

In de avond is het nog op de meeste plaatsen droog,in de nacht is er in de kustgebieden zeer lokaal kans op een lichte (winterse) bui. Verder zijn er wolkenvelden, maar vooral verder landinwaarts mogelijk ook een opklaring met daarin kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van net onder nul in Zeeland tot -5 tot -8°C in een opklaringensgebied. Boven het sneeuwdek sneeuw kan het zeer lokaal streng vriezen(mist bij voldoende opklaringen). De wind is zwak en veranderlijk boven land, aan zee staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Morgen neemd  van het westen uit de bewolkt toe en in de loop van de ochtend bereikt een neerslaggebied het westen en noordwesten. In de middag breidt de neerslag zich over het hele land uit. Mogelijk valt er eerst sneeuw, die vrij snel overgaat in regen. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland, maar af en toe kan er dan nog wel lichte regen of motregen vallen. De temperatuur loopt langzaam op, maar de maxima worden pas in de loop van de avond bereikt en lopen dan uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten tot 8°C aan zee. De wind wordt zuidelijk en trekt aan. Boven land wordt de wind matig, aan zee (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar westelijke richtingen.

Vooruitzichten

Aanvankelijk vrij zacht met in het weekeinde perioden met regen. Na het weekeinde weer een iets kouder en wisselvallig weertype met soms winterse neerslag.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 31 januari tot en met donderdag 07 februari

Onzekere verwachting. 70% kans op (vrij) koud weer met vooral eerst af en toe neerslag, soms met een winters karakter. Temperaturen onder de normale waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn