Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Opklaringen en eerst nevelig, vanmiddag van het zuiden uit regen

20 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er tamelijk veel hoge bewolking, het is nevelig en lokaal komt een mistbank voor. In het zuiden valt er mogelijk al wat lichte regen. De nevel en mistbanken lossen langzaam op en in de noordelijke helft komt de zon af en toe tevoorschijn. In de loop van de middag breidt de bewolking en het regengebied zich uit over een groot deel van het land. In het noordwesten blijft het waarschijnlijk overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is eerst veranderlijk en zwak, later op de dag steekt er een zwakke tot matige noordoostenwind op.

Komende nacht is er op uitgebreide schaal laaghangende bewolking aanwezig en is het nevelig. In het (zuid)oosten kan ook mist ontstaan. Verspreid over het land regent het af en toe maar in de loop van de nacht wordt het van het zuiden uit droger. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 10 en er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Morgen is het eerst op veel plaatsen grijs. In de loop van de dag breekt de bewolking maar kunnen er vooral in het westen en noorden ook enkele buien tot ontwikkeling komen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 12°C in het noordwesten tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag van noordoost naar zuidwest.

Vooruitzichten

Overwegend droog en stabiel weer, met af en toe zon en temperaturen (net) boven normaal en een dagelijkse neerslagkans van 20%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 27 oktober tot en met Zondag 03 november

80% kans op het aanhouden van het stabiele en droge weertype, waarbij de temperaturen geleidelijk dalen naar waarden rond of onder normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn