Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Opklaringen, in het zuiden kans op (mot)regen.

21 februari 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden. In het zuiden is er meer bewolking en daar kan het plaatselijk af en toe (mot)regenen. In de tweede helft van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de avond gaat het in het hele land (mot)regenen. In het westelijk kustgebied is er in de avond kans op mist vanaf zee. De temperatuur ligt tussen de 8°C in het noorden en 12°C in het zuiden van het land. De westelijke wind is meest matig en draait aan het einde van de middag naar zuid tot zuidwest. In de loop van de avond neemt de wind in het westen toe naar vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar woensdag blijft het bewolkt en zijn er perioden met (mot)regen. Het wordt een zachte nacht met minima van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De west- tot zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Woensdag overdag begint met veel bewolking en perioden met regen. In de loop van de middag wordt het in de noordelijke helft van het land droog en kan daar de zon af en toe doorbreken. Verder naar het zuiden blijft het ook in de avond bewolkt met van tijd tot tijd regen. In de ochtend staat er nog een vlagerige westenwind. In de loop van de dag neemt de wind boven land af naar matig en aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

Vooruitzichten

Donderdag veel wind. Verder wisselvallig en zacht, maar in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 28 februari tot en met dinsdag 07 maart

Geleidelijk afnemende neerslagkansen, maar maxima aanhoudend normaal tot boven normaal. Circa 30% kans op lichte vorst in de nachten en ochtenden.

foto van Jannes Wiersema.

BRON: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn