Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Overdag af en toe natte sneeuw/ijzel/regen.

15 maart 2013 door Jannes Wiersema

Het warmtefront van een storing, verbonden met een depressie ten westen van de Britse Eilanden, nadert en zal vandaag ons weerbeeld bepalen. De neerslag valt eerst onder de vorm van sneeuw, later wordt dit regen. Aan de voorzijde van het koufront staat er een strakke zuidelijke stroming. Het koufront zelf wordt in de nacht van zaterdag op zondag verwacht. De volgende dagen wordt vrij zachte onstabiele maritieme lucht aangevoerd.

Van het westen uit neemt de bewolking toe. Vanochtend valt in het westen wat lichte (natte) sneeuw. In de middag kan ook in het oosten wat (natte) sneeuw vallen, in het westen is de neerslag dan overgegaan in (mot)regen. De middagtemperatuur ligt rond 4 graden en er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidelijke wind.

Gedurende de nacht naar zaterdag overheerst de bewolking en valt vooral in de noordelijke helft nog wat neerslag met in het oosten mogelijk een winters karakter. Minima lopen uiteen van iets boven het vriespunt in het oosten en noordoosten tot zo’n 4 graden in het zuidwesten van het land. Er staat een matige zuidelijke wind, aan de kust is de wind (vrij) krachtig.

Zaterdag overdag is het meest bewolkt maar wel overwegend droog. In de avond gaat het in het westen regenen. De temperaturen lopen op naar een graad of 7. De wind is vrij krachtig, aan de kust krachtig uit zuidelijke richtingen.

Zondag ligt het lagedrukgebied boven Engeland en het koufront over onze regio. Het is dan ook bewolkt, er valt van tijd tot tijd regen bij 4 graden in Groningen tot 7 in Limburg. de zuidoostenwind is matig, kracht 3 tot 4.

Maandag liggen we onder een gordel van lagedruk vanaf westelijk Engeland tot over Polen. Wolken overheersen en het blijft wisselvallig met soms regen. Het wordt 5 tot 6 graden. Dinsdag wordt het een graadje milder maar blijft het licht wisselvallig.

Hogedruk blijft het noorden van Europa domineren en vormt een blokkade voor zachte lucht vanuit het zuiden. Deze drukverdeling is erg hardnekkig en voorkomt een overgang naar zacht voorjaarsweer. Toch lijkt er wat hoop te gloren voor opwarming later in de week.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn