Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Overdag wisselend bewolkt en af en toe een bui.

02 november 2017 door Jannes Wiersema

Van het noorden uit neemt de bewolking geleidelijk toe en kan er af en toe wat lichte regen gaan vallen, toch kan vanochtend plaatselijk de zon nog even schijnen. In de middag breekt van het noorden uit de zon weer wat beter door en komen er enkele lichte buien voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind draait gedurende de dag naar west tot noordwest, in het zuidoosten blijft de wind nog lang zuidwestelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond en nacht naar vrijdag komen er brede opklaringen voor, in de kustgebieden kan nog steeds een enkele lichte bui voorkomen. In de opklaringen kunnen vooral in het oosten en zuidoosten mistbanken ontstaan. In brede opklaringen kan het flink afkoelen tot lokaal enkele graden boven nul, aan de grond kan het mogelijk tot vorst komen. Langs de kust en daar waar de bewolking aanwezig blijft de temperatuur tussen de 5 en 10°C. Er staat weinig wind.

Vrijdagochtend lost de aanwezige mist slechts langzaam op. Verder blijft er vrij veel bewolking aanwezig met slechts af en toe ruimte voor de zon. Lang de kust, en in de middag ook landinwaarts, kan er nog steeds een enkele lichte bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind wordt zuidelijk en neemt toe naar zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Vooruitzichten

In het weekeinde vrij veel bewolking met af en toe regen, na het weekeinde droog en geleidelijk meer zon. Zaterdag nog vrij zacht maar vanaf zondag geleidelijk wat kouder.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 09 november tot en met donderdag 16 november

De kans op een rustig en droog weertype bedraagt ca. 60%, de kans op een wisselvalliger weertype bedraagt ca. 40%. De temperaturen liggen over het algemeen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn