Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en regenachtig.

25 april 2015 door Jannes Wiersema

25Een vore van lage druk met diverse centra bevindt zich bij aanvang van Noorwegen via Schotland naar Atlantische Oceaan west van Portugal. Aan de oostflank van deze vore zorgt een zuidwestelijke stroming voor de aanvoer van tamelijk zachte maritieme lucht. In deze stroming is een oude occlusie, vannacht ons land gepasseerd. Een tweede occlusie passeert ons land in de ochtend van zuidwest naar noordoost over ons land met wat regen. Op en achter het laatst genoemde front kunnen buien tot ontwikkeling komen. In de loop van zondag trekt een koufront van west naar oost over ons land, waarbij de neerslag een buiig van karakter kan worden.

Er is veel bewolking en in een groot deel van het land regent het. Later in de middag en avond wordt het in het westen overwegend droog en mogelijk is de zon nog af en toe te zien. In het oosten kunnen nog enkele buien ontstaan, waarbij een klap onweer niet uitgesloten is. Vanmiddag wordt het ongeveer 15 graden. De zuidwestenwind is matig, overdag langs de kust soms vrij krachtig.

Komende nacht is er veel bewolking en in de loop van de nacht gaat het regenen. De wind wordt zuid tot zuidwest en neemt af naar zwak tot matig. De temperatuur daalt naar een graad of 9.

Ook zondag overdag overheerst de bewolking en een groot deel van de dag kan het regenen en in het oosten kunnen ook buien tot ontwikkeling komen. Hierbij is onweer niet uitgesloten. Tegen de avond wordt het in het westen droog en kunnen er enkele opklaringen voorkomen. De middagtemperatuur komt uit op 12 graden in het noorden tot 16 graden in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordelijke richting en is matig, aan zee af en toe vrij krachtig. 

Na het weekeinde zien dat de aanvoer polair van oorsprong is, hetgeen resulteert in wisselvallig weer met temperaturen dalend naar waarden ruim onder het langjaargemiddelde. Richting volgend weekeinde zien we een grotere spreiding in de oplossingen. 

Vooruitzichten

Wisselvallig en fris weer met iedere dag regen of buien en temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde.

  Zo Ma Di Wo Do Vr
Zonneschijn (%) 20 30 50 30 20 50
Neerslagkans (%) 90 70 60 90 90 80
Neerslaghoeveelheid (mm) 5 1/5 0/2 1/6 2/9 1/5
Minimumtemperatuur (°C) 9 5/6 1/3 2/4 3/7 2/6
Middagtemperatuur (°C) 15 9/11 9/10 11/12 10/12 9/11
Windrichting N N W ZW W W
Windkracht (bft) 4 4 4 4 4 4

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn