Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en van tijd tot tijd regen.

18 mei 2017 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en in een groot deel van het land regent het van tijd tot tijd. In de loop van de ochtend wordt het in het westen overwegend droog. In de middag gaat de zon daar af en toe schijnen. In het oosten blijft het tot laat in de middag regenen en wordt de neerslag buiig van karakter. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot 20°C in het uiterste oosten. De meest matige wind komt uit westelijke richtingen. In de loop van de middag wordt de wind noordelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond en komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met van het zuiden uit enkele buien. De minimumtemperatuur ligt tussen de 11°C in het noorden en 15°C in het zuidoosten van het land. De wind draait van noordoost naar zuidoost en is matig boven land, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer af en toe (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is het eerst overwegend bewolkt en regent het af en toe. In de loop van de middag is de zon van het zuiden uit ook af en toe te zien en komen er nog enkele buien voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de westkust tot lokaal 21°C in het noordoosten. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer een groot deel van de dag krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Vooruitzichten

De eerste dagen zonnige perioden, overwegend droog en middagtemperaturen oplopend van ca. 17°C op zaterdag naar ca. 22°C begin volgende week. In de loop van dinsdag buien gevolgd door afkoeling.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 25 mei tot en met donderdag 01 juni

Grote kans (70%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn