Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en vanaf de middag regen en (natte) sneeuw.

25 januari 2019 door Jannes Wiersema

De bewolking overheerst maar in het zuidwesten en noordoosten aanvankelijk een enkele opklaring met in het zuidwesten daarin ook lokaal mist. In de ochtend raakt het van het westen uit geheel bewolkt gevolgd met een gebied met neerslag die eind van de ochtend het westen van het land bereikt en zich verder naar het oosten zich verplaatst. In eerste instantie valt de neerslag als (natte) sneeuw en gaat na enige tijd over in regen. Met name in het noordoosten en oosten kan 1-3 cm sneeuw vallen en hierdoor lokaal korte tijd glad worden. De temperatuur loopt langzaam op. In de middag loopt deze uiteen van +6°C in het westen tot rond het vriespunt in het oosten van het land. In de avond loopt de temperatuur verder op. De wind wordt zuidelijk en trekt aan. Boven land wordt de wind matig, aan zee (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar westelijke richtingen.

In de avond en nacht blijft het meest bewolkt en valt er af en toe (mot)regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het westen tot 3°C in het oosten van het land. De westelijke wind is overwegend matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgen weinig verandering het blijft overwegend bewolkt en het (mot)regent van tijd tot tijd. De temperatuur ligt in de middag rond de 7°C. De westelijke wind blijft meest matig, aan zee en boven het IJsselmeer soms krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk iets onder normaal met soms winterse neerslag, geleidelijk iets zachter, rond normale waarden en licht wisselvallig.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 01 februari tot en met vrijdag 08 februari

Onzekere verwachting. 70% kans op een licht wisselvallig weerbeeld. Temperaturen rond de normale waarden en af en toe neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn