Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met regen en natte sneeuw, in het noordoosten kans op gladheid

02 februari 2019 door Jannes Wiersema

Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. Geleidelijk kan de neerslag overgaan in natte sneeuw, maar op de meeste plaatsen wordt geen gladheid verwacht. In het noordoosten echter is het in de ochtend plaatselijk glad door bevriezing van natte wegen, mogelijk valt daar ook nog korte tijd een beetje droge sneeuw en is er een kleine kans op ijzel. De temperatuur varieert tussen +3°C in het zuidwesten en net boven het vriespunt in het noordoosten. De zwakke tot matige wind is overwegend noord tot noordoostelijk.

Vanavond is het nog bewolkt met hier en daar wat regen of natte sneeuw, in de nacht naar zondag komen er vanaf zee geleidelijk enkele opklaringen. In de kustgebieden drijven dan nog enkele winterse buien vanaf zee binnen. Landinwaarts wordt het nevelig met plaatselijk mist. Waar het opklaart kan gladheid ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur varieert van -2°C plaatselijk landinwaarts in opklaringen en +3°C langs de kust. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Zondag overdag is het landinwaarts eerst hier en daar grijs met nevel en mogelijk ook mist, die aan het einde van de ochtend oplost. De kans op gladheid verdwijnt in de eerste helft van de ochtend. Verder zijn er wolkenvelden en is de zon ook af en toe te zien, met vooral in de kustprovincies een enkele lichte regenbui. De middagtemperatuur wordt ongeveer +5°C bij een matige noordwestenwind. Later op de dag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt landinwaarts af naar zwak.

Vooruitzichten

Overgang naar een zachter en licht wisselvallig weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 09 februari tot en met zaterdag 16 februari

Aanhoudend licht wisselvallig met overwegend temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Ongeveer 10% kans op een overgang naar een kouder en droger weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn