Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met regen, in de loop van de middag kans op (zware) windstoten

29 september 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag en avond wordt de neerslag buiig van karakter en regent het soms stevig door. Daarbij is ook onweer mogelijk. De middagtemperatuur komt uit rond 17°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en hard, 7 Bft, langs de kust. Aan de (zuid)westkust kunnen er in de loop van de middag vlak aan zee zware windstoten van rond 75 km/uur optreden, evenals in de Limburgse heuvels. In de avond draait de wind van het zuidwesten uit naar west.

Komende nacht trekken er buien over het land, waarbij een klap onweer mogelijk is. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind wordt van het westen uit noordwestelijk en wordt dan matig tot vrij krachtig, in het noorden mogelijk krachtig. Aan zee is de wind hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Tevens komen aan zee en in het IJsselmeergebied zware windstoten van 75-85 km/uur voor. Aan het einde van de nacht neemt de wind wat in kracht af.

Morgen is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien over het land. In de loop van de ochtend neemt de buiigheid van het zuidwesten af. In de tweede helft van de middag bereikt een zone met bewolking en (lichte) regen het zuidwesten. De middagtemperatuur ligt rond de 16°C. De wind is noordwestelijk en in de ochtend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied mogelijk nog hard, 7 Bft. In de loop van de dag neemt de wind af naar zwak tot matig en draait daarbij naar zuidwest.

Vooruitzichten

Dinsdag bewolkt en perioden met regen. Daarna wisselend bewolkt en een enkele bui. Vooral woensdag en donderdag temperaturen ruim beneden de normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 06 oktober tot en met Zondag 13 oktober

Maximumtemperaturen rond of beneden de normaal (80% kans) en een beperkte neerslagkans (30-40%).

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn