Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met regen, langs de kust vooral vanmiddag zware windstoten

11 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag  is veel bewolking en er zijn perioden met regen. In het zuidoosten is het overwegend droog. Met name in het noorden en westen kan het van tijd tot tijd flink doorregenen met in totaal op meerdere plaatsen 20-30 mm neerslag, lokaal mogelijk 40 mm. In de avond wordt het droger, maar later bereikt een actieve buienlijn het noordwesten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag en ’s avonds neemt de wind langs de noordwestkust toe naar stormachtig, 8 Bft, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Komende nacht is het vrijwel overal bewolkt. Vooral in de noordwestelijke helft zijn er perioden met regen. In het zuidoosten blijft het droog met enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig, aan de kust is de wind nog af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend begint waarschijnlijk op de meeste plaatsen regenachtig. De regen neemt geleidelijk wel in activiteit af, maar het blijft bewolkt. In het zuidoosten blijft het droog en mogelijk komt daar de zon af en toe tevoorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot 18°C in Limburg. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig. In de avond draait de wind naar een richting tussen zuid en oost.

Vooruitzichten

Zondag warm met op veel plaatsen 20°C of hoger maar ook enkele buien. Daarna temperaturen dalend richting 15°C en halverwege volgende week tijdelijk droger met wat meer zon.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 18 oktober tot en met Vrijdag 25 oktober

60% kans op een wisselvallig weertype, 40% kans op droger weer. De temperaturen zijn daarbij waarschijnlijk (80% kans) normaal tot iets beneden de normale waarden voor de tijd van het jaar (13-14°C overdag).

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn