Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon.

20 april 2017 door Jannes Wiersema

Er is veel zon met in de loop van de dag enkele stapelwolken. In het kustgebied trekken vanmiddag wolkenvelden van zee binnen. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt op naar ca. 12°C. De wind wordt west en overwegend matig, in het noordelijk kustgebied in de middag en avond mogelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de loop van de avond raakt het in het gehele land bewolkt, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 4°C in het zuidoosten tot ca. 8°C langs de kust. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag overdag is er veel bewolking en in de middag kan er in het oosten een enkele lichte bui voorkomen. In de avond kan er overal af en toe lichte regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C in het westen en noorden en rond 14°C in het oosten. De wind is westelijk en meest matig, in de middag langs de noordkust vrij krachtig.

Vooruitzichten

In het weekeinde geregeld zon en kleine kans op een bui, na het weekeinde wisselvalliger. Verder is het met maxima van ca. 11°C vrij koud.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 27 april tot en met donderdag 04 mei

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een voortzetting van het wisselvallige en vrij koude weertype. Later in de periode toenemende kans op een zachter weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn