Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon.

02 mei 2018 door Jannes Wiersema

Het is het eerst zonnig, rond het middaguur ontstaan wel enkele stapelwolken. In de avond raakt het van het westen uit bewolkt en gaat het af en toe regenen. De maximumtemperaturen variëren van 14°C in het westen tot lokaal 18°C in het oosten. De wind is zuidelijk en is zwak tot matig, in de kustgebieden neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar donderdag trekt de regen snel oostwaarts en klaart het van het westen uit op. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C graden in het westen en plaatselijk 3°C in het oosten. De wind draait van zuid naar west en is landinwaarts zwak, aan de kust matig, eerst nog af en toe vrij krachtig.

Donderdag overdag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 10°C aan de noordwestkust en 15°C in het oosten. De wind draait van west naar noord en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Veel zon en droog, de temperaturen lopen op.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 09 mei tot en met woensdag 16 mei

Aanvankelijk een grote kans op een rustig en vrij warm weertype met af en toe een bui. In de loop van de periode neemt de kans op een koeler weertype weer iets toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn