Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, droog maar vrij koud.

19 april 2017 door Jannes Wiersema

In het noorden en westen trekken vanochtend enkele wolkenvelden over, waaruit in het noordwestelijk kustgebied zeer lokaal een lichte bui kan vallen. Elders begint de dag zonnig. Vanmiddag zijn er stapelwolken, die zich mogelijk gaan uitspreiden. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind, maar in het noorden is de wind vanmorgen eerst veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond lost de bewolking op. Komende nacht is het helder en gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen. De wind wordt veranderlijk en zwak.

Donderdag overdag schijnt aanvankelijk de zon. In de loop van de ochtend wordt met name in het westen en noorden de bewolking dikker. Het blijft wel overwegend droog. De temperatuur loopt op naar een graad of 12°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig.

Vooruitzichten

Af en toe zon en kans op enkele buien. Vrij koud met maxima rond 11 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 26 april tot en met woensdag 03 mei

Grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het licht wisselvallige weertype met maxima enkele graden onder de langjaargemiddelde waarden en minima rond de gemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn