Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog.

13 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon geregeld, vooral in de ochtend zijn er ook enkele wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog en de middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten van het land. De westelijke wind is zwak tot matig en draait gedurende de dag naar het noordwesten.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er flinke opklaringen en daalt de temperatuur naar omstreeks 10°C. In het noorden is een mistbank mogelijk. De wind wordt variabel en zwak.

Morgen is het zonnig, vooral in het noorden zijn er ook stapelwolken aanwezig. De temperatuur loopt uiteen van 22°C in het noorden tot plaatselijk 26°C in het zuiden van het land. De veranderlijke wind is zwak, maar wordt in de loop van de ochtend in het zuiden oostelijk. Aan de kust steekt in de middag een zeewind op.

Vooruitzichten

Donderdag zomers warm en vanaf de avond regen of enkele buien. Vrijdag vrij koel en enkele buien. Vanaf zaterdag droog en geleidelijk weer warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 20 juni tot en met dinsdag 27 juni

Er is een grote kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde, daarbij is de kans op neerslag de gehele periode vrij klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn