Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog, vannacht vanuit het westen regen of sneeuw.

14 februari 2018 door Jannes Wiersema

Zonnig. In de middag trekken er van het westen wolkenvelden binnen maar het blijft dan nog droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C. In de avond wordt de bewolking dikker en later valt er in het westen mogelijk lichte regen. De zuidoostenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is er veel bewolking en breidt de neerslag zich verder over het land uit. In het westen valt de neerslag als regen, mogelijk vermengd met natte sneeuw, meer landinwaarts als (natte) sneeuw. Met name in het noordoosten en oosten kan het door de sneeuwval wit en glad worden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C langs de westkust tot rond het vriespunt in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er nog regen, in het (noord-)oosten valt er mogelijk nog (natte) sneeuw, waardoor het daar nog glad kan zijn. Vanuit het westen komen er ook droge perioden, maar het blijft bewolkt en er kan af en toe nog regen vallen. In de middag klaart het in het westen soms op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot lokaal 10°C in het zuidwesten. De wind draait naar het zuidwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer soms (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Vrijdag en zaterdag perioden met zon en droog, daarna kans op regen. Middagtemperaturen rond 7 graden, aanvankelijk in de nachten rond het vriespunt.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 21 februari tot en met woensdag 28 februari

Een grote kans (80%) op een rustig, droog weertype met temperaturen onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn