Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog, vrijdag meer bewolking en lokaal wat regen.

21 september 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag perioden met zon en het blijft droog. In de ochtend komen er in het noorden eerst nog wolkenvelden voor. Met middagtemperaturen rond 19°C wordt het iets warmer dan de afgelopen dagen. De wind is overwegend matig en komt uit een zuidelijke richting. In de avond wordt de wind zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen en lokaal kan een mistbank ontstaan. Later neemt in het westen de bewolking toe en daar kan af en toe lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond de 9°C. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Vrijdag overdag trekt de bewolking verder het land in, daarbij kan soms wat lichte regen of een regenbui voorkomen. In het oosten kan in de ochtend de zon eerst nog schijnen. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen weer op en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het westen tot 20°C in het oosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig. Van het westen draait de wind naar west tot noordwest en wordt aan zee af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Rustig weer met overdag perioden met zon, weinig wind en maximumtemperaturen rond 19°C. In de nacht en eerste helft van de ochtend kans op mist, vooral in het weekeinde. De neerslagkans neemt aan het einde van de periode geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 28 september tot en met donderdag 05 oktober

Licht wisselvallig weer met dagelijks zo’n 40-50% kans op neerslag. Temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn