Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en lokaal een lichte bui.

11 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuiden uit toe. Plaatselijk komt er een enkele lichte bui voor, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Komende nacht zijn er landinwaarts opklaringen, in het noordwesten is er meer bewolking en neemt de kans op een bui in de loop van de nacht toe, met daarbij kans op onweer. De minimumtemperaturen variëren van 12 graden in het zuidoosten tot 15°C in het westen. De wind is landinwaarts meest matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, aanvankelijk mogelijk nog krachtig, 6 Bft.

Morgen begint de dag vooral landinwaarts met zon. In het westen en noorden is in de ochtend al meer bewolking aanwezig en komen er enkele buien voor, lokaal met onweer. De buien breiden zich in de loop van de dag oostwaarts over het land uit en nemen daarbij in activiteit toe. In de middag kunnen bij onweersbuien landinwaarts windstoten van 60-70 km/uur en hagel voorkomen. De middagtemperaturen liggen tussen 19°C in het noordwesten en 22°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer van tijd tot tijd vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met vrij veel bewolking en (vrijwel) dagelijks enige tijd regen of buien. Overdag vrij koel met een middagtemperatuur rond 19°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 18 augustus tot en met Zondag 25 augustus

Een grote kans (80%, later afnemend naar 50%) op een wisselvallig weertype met een middagtemperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn