Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en meest droog.

07 januari 2014 door Jannes Wiersema

28Gisteren was het een supper zachte dag met een dag en decade record,nog nooit werd het op 06 Januari zo ” warm” als gisteren. Het kwik liep in het Zuiden op naar meer dan 14 graden. het leek wel lente. Naar het noorden toe was het wat minder zacht mat 12-13 graden,maar voor die streken ook niet slecht. Maar net als afgelopen Vrijdag kwamen nu met name in een strook (buienstraat) in het Noordwesten getroffen door zomerse plensregens en plaatselijk ook even flink wat onweer. Onweer werd gemeld in Oost Groningen. Er is veel neerslag afgetapt.In oa Roodeschool(Gr) 21,0 mm,Aduard (Gr) 24,0 mm. Er viel ook plaatselijk hagel. Aan het eind vd nacht werd het droog en in de nacht opklaringen en droog. Verder waren er ook wat windstoten.

Vandaag  zijn er opklaringen met zonnige perioden, maar ook wolkenvelden en lijkt het op de meeste plaatsen droog te kunnen blijven. Opnieuw word het een zachte dag met 11 – 13 graden misschien wel weer een dagrecord voor 07  Januari. In de avond neemt de bewolking weer toe vanuit het Zuidwesten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, aan zee krachtig tot hard, kracht 6 tot 7. Ook komen er in de kustprovincies windstoten voor van 60 tot 70 km/uur.

Vanavond eerst droog,later regen. In de nacht regent het weer enige tijd,maar tegen de ochtend word het weer droog. Bij een matige, aan de kust (vrij) krachtige, zuidwestenwind wordt het niet veel kouder dan 7 graden.

Morgen (woensdag)  is het wisselend bewolkt en vrijwel overal droog. De wind neemt in de loop van de dag af tot matig of zwak en draait later naar het zuiden. De middagtemperatuur ligt rond de 10 graden.

Vooruitzichten:

Eerst nog aanhouden zacht en wisselvallig, in en na het weekend een overgang naar droger en kouder weertype. De lange termijn blijft onzeker,word het kouder met vorst of weer wisselvallig en zacht.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1389073278499

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn