Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en meest droog. Vanavond af en toe regen

01 januari 2014 door Jannes Wiersema

28Gisteren was het op de laatste dag van 2013 op veel plaatsen een meevallende dag,het was droog en met name in het Oosten en No van het land flinke zonnige perioden. Later nam de bewolking toe maar het bleef overdag op de meeste plaatsen redelijk droog. In de avond en met de jaarwisseling was het met name in het No droog. In het Westen van het land viel ca 7 ,0 mm.

Vanochtend trekken de wolken en eventuele regen weg naar het oosten. Daarna flink opklarend en vrij zonnig,met op de Wadden nog een kleine buienkans. Tegen de middag raakt het het vanuit het Zuidwesten uit weer bewolkt. Deze bewolking trekt over heel het land,maar het blijft tot de avond overal overwegend droog. De Zuidelijke wind neemt geleidelijk toe naar matig tot krachtig 5 – 6 Bft en de temperatuur stijgt naar ca 8 graden. Tegen de avond gaat het vanuit het Zuidwesten uit te regen in de avond trekt de regen over de rest van het land.

Komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe regen. De minimum temperatuur daalt naar ca 6 graden. Daarbij waait de Zuiden wind meest matig en aan zee vrij krachtig tot bij vlagen krachtig 4-6 Bft.

Morgen blijft de bewolking overheersen en regent het motregent  het van tijd tot tijd. In de middag trekken er enkele buien over ons land. De middagtemperatuur is bijzonder hoog voor begin Januari met rond de 10 graden. De zuidenwind ruimd  in de middag naar Zuidwest en is matig,maar aan zee vrij krachtig 4-5 Bft.

De vooruitzichten :

Aanhoudend wisselvallig met geregeld regen en veel wind. Ook blijft het boterzacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen van 9-11 graden,maar in het komende weekend tijdelijk wat lagere temperaturen. De nachtelijke minima blijven ook te hoog met 4 – 8 graden, maar in het weekend wat lager met kans op lokale vorst aan de grond.

Ook de lange termijn blijft het vooralsnog wisselvallig en zacht,later lijkt het wat droger te worden met temperaturen rond normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1388563128584

Allen lezers:

IMG-20140101-WA0000

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteo Roodeschool.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn