Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog.

11 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het vrijwel droog. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuiden toe en met name in het zuidoosten is er ’s avonds kans op wat regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het binnenland. De wind is noordoostelijk en matig van kracht. Langs de zuidwestkust wordt de wind ’s avonds vrij krachtig, mogelijk krachtig, 6 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en in het zuidoosten is er kans op lichte regen. Het koelt af naar een graad of 10 in het oosten tot zo’n 14 graden in het zuidoosten. De wind wordt noordelijk en is zwak tot matig, aan de kust meest vrij krachtig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Het wordt frisser dan de afgelopen dagen, de middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C in het zuidoosten. De noordenwind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Dinsdag en woensdag vrij koel met temperaturen tussen 15 en 20°C, daarna middagtemperaturen tijdelijk weer oplopend naar 20 tot 25°C. Daarbij overheersen de droge perioden en zijn er perioden met zon. In het weekeinde van 16-17 juni toenemende kans op neerslag en middagtemperaturen dalend naar rond 20°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 18 juni tot en met maandag 25 juni

Meest waarschijnlijk is een wisselvallig weertype met temperaturen iets onder de normale waarden (maximumtemperatuur rond 20°C) voor de tijd van het jaar. Later in de periode nemen de neerslagkansen weer af en komen de middagtemperaturen weer rond de normale waarden uit. Daarbij neemt de kans op zomerse temperaturen (25°C of hoger) toe naar circa 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn