Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vandaag op de meeste plaatsen droog

06 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon, maar vooral in de zuidoostelijke helft trekt er ook dikkere sluierbewolking over. In het noorden kan lokaal een bui tot ontwikkeling komen, in de rest van het land blijft het droog. In de avond is er in het uiterste zuidoosten kleine kans op een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het westen en lokaal 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is meest matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Later in de nacht neemt in het zuiden de kans op (buiige) regen toe, in het noord(west)en komt lokaal een bui voor. De minima liggen tussen 14°C en 17°C. Er staat een zwakke tot matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind.

In de loop van woensdagochtend neemt in de rest van het land de kans op een bui toe. In de middag zijn er zonnige perioden en wordt het in het westen op de meeste plaatsen droog. In het oosten kan er dan nog een enkele bui tot ontwikkeling komen, mogelijk met onweer. In de avond sterven de meeste buien uit. De maxima liggen tussen 21°C in het uiterste noordwesten en 24°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en draait in de middag naar west. In de tweede helft van de avond wordt de wind weer zuidwestelijk.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met geregeld zon maar soms ook een bui, mogelijk met onweer. Vrijdag tijdelijk hogere temperaturen en zaterdag mogelijk veel wind.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 13 augustus tot en met Dinsdag 20 augustus

Grote kans op een wisselvallig weertype waarbij de maximumtemperaturen waarschijnlijk (70-80% kans) enkele graden beneden het langjarig gemiddelde liggen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn