Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vrij warm. Morgen minder warm en af en toe regen.

19 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag perioden met zon, maar ook af en toe velden met sluierbewolking. Vanochtend kan er in het uiterste noorden en noordoosten lokaal nog mist voorkomen. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe, maar het blijft nog overwegend droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, aan zee later vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en is er in het oosten kans op enkele buien. Later in de nacht bereikt een zone met regen het zuidwesten. De minimumtemperatuur komt uit rond 13°C. De wind, uit zuid tot zuidoost, is matig en aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Vrijdagochtend trekt de regen naar het noordoosten weg en klaart het tijdelijk op. In de middag raakt het opnieuw bewolkt en vooral in de noordelijke helft valt er van tijd tot tijd (buiige) regen. Het zuidoosten blijft overwegend droog met af en toe zon. Het wordt minder warm als vandaag met maximumtemperaturen tussen 13°C in het noordwesten tot lokaal nog 17°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar zuidwest en neemt in kracht toe naar vrij krachtig boven land en aan de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten

Het weekeinde is wisselvallig, in de eerste helft van volgende week nemen neerslagkansen en wind geleidelijk af. Met uitzondering van zondag liggen de maxima boven het langjarig gemiddelde, de minima liggen ruim boven wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 26 oktober tot en met donderdag 02 november

Wisselvallig en warme nachten. De maxima komen geleidelijk minder hoog uit, rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn