Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en vrijwel overal droog, dinsdag kans op wat regen.

04 september 2017 door Jannes Wiersema

In het zuidwesten en zuiden is het bewolkt, deze bewolking breidt zich langzaam noordoostwaarts uit. Op de meeste plaatsen zijn er tot ver in de middag perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de middagtemperatuur komt uit rond 22°C. De wind is zwak, aan de kust matig en draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuid tot zuidwest.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking verder toe en kan er van het zuiden uit plaatselijk wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 11°C in het noordoosten tot 16°C in het zuidwesten. De wind komt uit zuid tot zuidoost en is zwak tot matig van kracht.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Dinsdag overdag is er vrij veel bewolking waaruit plaatselijk lichte regen kan vallen, in de loop van de avond neemt de neerslagkans toe. De middagtemperatuur komt uit op 20°C langs de kust tot 24°C in het zuidoosten bij een matige zuid(westen)wind.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met elke dag een grote kans (60-90%) op regen of buien en middagtemperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 11 september tot en met maandag 18 september

40% kans op aanhoudend wisselvallig weer met vrijwel iedere dag neerslag. 60% kans op overgang naar droog en rustig weer. Middagtemperaturen meestal iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn