Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en warm, in het noorden koeler en enkele wolkenvelden.

20 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vooral in het noorden van het land is het momenteel nevelig met plaatselijk mistbanken, deze lossen spoedig op. Verder wordt het vandaag opnieuw een zonnige dag met alleen af en toe wat sluierbewolking. In het noordelijk kustgebied kan vanochtend eerst nog laaghangende bewolking voorkomen met in het Waddengebied mogelijk een spat regen. De noord(oost)elijke wind neemt in kracht toe, matig boven land en vrij krachtig langs de kust. In het noorden ligt de maximumtemperatuur rond 22°C, in het midden en zuiden wordt het in de middag echter nog 25 tot 30°C, in het zuidoosten mogelijk 31°C.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. De minimumtemperaturen liggen tussen de 11°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind is noordoost en zwak tot matig.

Woensdag overdag is het zonnig en. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C op de Waddeneilanden tot lokaal 32°C op sommige plaatsen in het zuidoosten. De wind is oostelijk en meest matig

Vooruitzichten

Tot en met donderdag zonnig, meest droog en zeer warm zomerweer. Later op donderdag of in de nacht naar vrijdag kans op een (onweers)bui. Vanaf vrijdag koeler en soms wat regen, maar ook nog steeds ruimte voor de zon. Na het weekeinde mogelijk weer wat warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 27 juni tot en met dinsdag 04 juli

Aanvankelijk nog een kleine kans (ca. 20%) op een warmer weertype met zomerse temperaturen, maar verder een grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype met af en toe regen en temperaturen rondom het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn