Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het noorden en oosten kans op een (onweers)bui.

07 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en op de meeste plaatsen blijft het droog. In het noorden en oosten kunnen er vooral vanmiddag nog enkele buien ontstaan, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur varieert van 22°C langs de noordwestkust tot 28°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind wordt in de loop van de ochtend overal west- tot zuidwestelijk.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht trekken er wolkenvelden het land binnen en met name in het noorden is er kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig.

Zaterdag zijn er wolkenvelden en vooral in het noorden kan eerst nog een bui voorkomen. In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuidoosten van het land. De wind draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en blijft overwegend matig.

Vooruitzichten

Zondag nog vrij warm met in de avond vooral in het zuidoosten kans op een regen- of onweersbui. Daarna een overgang naar wisselvallig weer met af en toe zon, maar ook geregeld buien of regen bij middagtemperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 14 juli tot en met vrijdag 21 juli

Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of iets beneden normaal. Later in de periode neemt de neerslagkans iets af en is er een kleine kans (30%) op een wat warmer weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn