Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het westen en noorden een enkele buien.

10 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn perioden met zon en vooral in het westen en noorden komt een enkele bui voor, soms met onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan de noordwestkust tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst nog krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Vanavond bereikt een zone met actieve buien vergezeld van onweer en (zware) windstoten het westen. Deze buien trekken later in de avond en nacht verder noordoostwaarts en nemen daarbij in betekenis af. De minimumtemperatuur wordt landinwaarts ca. 11°C, aan zee 15°C. De zuidwestenwind is matig en neemt aan de kust toe tot hard, mogelijk stormachtig. In de nacht wordt de wind westelijk en neemt aan de kust en op het IJsselmeer af tot (vrij) krachtig.

Zaterdag overdag zijn er in het midden en zuiden perioden met zon en blijft het overwegend droog. In het noorden is er meer bewolking en komt er nog een enkele bui voor. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noorden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, in de ochtend mogelijk nog krachtig

Vooruitzichten

Licht wisselvallig en van tijd tot tijd vrij warm weer met maandag enkele buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 17 augustus tot en met vrijdag 24 augustus

Grote kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn