Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, langs de kust een enkele bui.

30 november 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend begint op veel plaatsen helder en koud met op veel plaatsen lichte vorst. In het zuiden en oosten komen plaatselijk mistbanken voor. In de kustgebieden drijven enkele lichte buien vanaf de Noordzee het land op. Verder zijn er vandaag zonnige perioden en beperken de lichte buien zich steeds meer tot het noorden. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied staat er een matige wind uit noordwestelijke richting.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en ontstaat er vooral in het midden en oosten (dichte) mist. In het noordelijk kustgebied kan nog steeds een enkele bui voorkomen. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen met minima van lokaal -4°C in het oosten. Alleen vlak aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. In het noorden en oosten van het land is het nagenoeg windstil, in het zuiden staat er een zwakke tot matige oostenwind.

Zondag kan de mist in het midden en oosten van het land tot in de middag aanwezig blijven. Verder is er in het zuiden veel bewolking aanwezig waar de zon maar met moeite doorheen komt. Elders schijnt ook af en toe de zon en in het noordelijk kustgebied is er nog steeds kans op een bui. In hardnekkige mistgebieden komt de temperatuur maar net boven nul uit, vlak aan zee kan het ca. 6°C worden. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Vooruitzichten

Tot en met donderdag een rustig, droog en vrij koud weertype met ’s nachts lichte vorst. Vanaf vrijdag toenemende kans op regen en meer wind.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 07 december tot en met zaterdag 14 decemberGrote (80%) kans op een wisselvallig en (vrij) zacht weertype met soms veel wind.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn